ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο Οδοντιατρείο μας παρέχεται εξειδικευμένη οδοντιατρική φροντίδα για παιδιά – εφήβους και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Όλο το φάσμα της θεραπείας που παρέχεται στο ιατρείο μας, είναι συνυφασμένο και τεκμηριωμένο βάση των νεωτέρων δεδομένων της παιδοδοντιατρικής.

Η μεθοδολογία της θεραπείας, των τεχνικών που ακολουθούνται και των οδηγιών που συστήνονται στους γονείς, ακολουθεί τα πρωτόκολλα που καθορίζονται από την Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), τα οποία είναι βασισμένα στα πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής Παιδοδοντιατρικής Εταιρείας και της Αμερικάνικης Παιδοντιατρικής Εταιρείας.

Συμπεριφορική προσέγγιση

Βασική μας επιδίωξη είναι η σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση της άρνησης και του φόβου των παιδιών, καθώς και  του φόβου των γονέων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός θετικού και ευχάριστου κλίματος επικοινωνίας και εμπιστοσύνης παιδιού- γονέα και παιδοδοντιάτρου.

Ο παιδοδοντίατρος εκπαιδεύει  το παιδί ή το Άτομο με Αναπηρία  για τις οδοντιατρικές εργασίες που θα ακολουθήσουν όπως ο/η δάσκαλος/α εκπαιδεύει το παιδί στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με ψυχολογικές τεχνικές και ειδικό λεξιλόγιο για την περιγραφή της θεραπείας που κάνουν την διαδικασία απλή, κατανοητή και αποδεκτή.

Η σωστή προσέγγιση-εκπαίδευση είναι εξαιρετικά σημαντική, ως γνωστόν η σωστή αρχή είναι το ήμισυ του παντός, για να επιτευχτεί αρχικά και να παγιωθεί μελλοντικά ο αμοιβαίος και κυρίως η εμπιστοσύνη μεταξύ μεταξύ παιδιού – παιδοδοντιάτρου που θα φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα, στόχο ,”ασθενής χωρίς άγχος για τον οδοντίατρο και ενδιαφέρον για την υγιεινή των δοντιών και ούλων για μια ζωή’’.

 

Προληπτικός έλεγχος

Περιλαμβάνει λεπτομερή κλινικό και αν κριθεί απαραίτητο ακτινογραφικό οδοντιατρικό έλεγχο.

Ενημέρωση για την  στοματική υγιεινή

Οδηγίες και επίδειξη στοματικής υγιεινής-βιωματική εκπαίδευση για την πρόληψη των οδοντικών νόσων, τερηδόνας και ουλίτιδας. Ανάλυση δίαιτας, έλεγχος και οδηγίες σωστής διατροφής για την πρόληψη της τερηδόνας  και των νόσων του περιοδοντίου όπως για παράδειγμα της ουλίτιδας.

ΠΡΟΛΗΨΗ

Οδοντικός Καθαρισμός
Φθορίωση
Προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών (fissure sealants)
Πρόληψη –ενημέρωση για τις επιβλαβείς στοματικές έξεις (χρήση θηλάστρου όπως πιπίλα, θηλασμός του δακτύλου)
Πρόληψη ορθοδοντικών ανωμαλιών (στραβά δόντια)
Πρόληψη οδοντικών τραυματισμών με αθλητικούς νάρθηκες

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Θεραπεία τερηδόνας νεογιλών και μονίμων με λευκά σφραγίσματα σύνθετης ρητίνης.
Θεραπεία πολφού: Πολφοτομή (παιδική απονεύρωση)
Αποκαταστάσεις πολύ κατεστραμμένων νεογιλών και μόνιμων δοντιών με ανοξείδωτες στεφάνες.
Θεραπεία ουλίτιδας
Εξαγωγές νεογιλών και μονίμων δοντιών
Αντιμετώπιση οδοντικού τραύματος (σπασμένα δόντια, τραύμα στα χείλη και στο πρόσωπο, κτλ)
Αντιμετώπιση προβλημάτων διάπλασης δοντιών (αριθμού, σχήματος, μεγέθους, ελλείψεις δοντιών, έκτοπα ή υπεράριθμα δόντια)

Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται στο ιατρείο μας είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και προσαρμοσμένες στα νεώτερα δεδομένα της Παιδοδοντιατρικής.  Οι τεχνικές και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε καθώς και οι οδηγίες που δίνουμε στους γονείς βασίζονται πάντα στα πρωτόκολλα που καθορίζονται από την Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία (ΕΠΕ) και κατ’ επέκταση από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδοδοντιατρικής (EAPD). Και Αμερικάνικη Παιδοδοντική Εταιρεία.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ

Μαρία Γκαβέλη - Παιδοδοντίατρος D.D.S. M.DSc. | Πρωτέως 6, Παλαιό Φάληρο | Τηλ.: 2109816397

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ